Amanda Karlsson – the woman, the myth, the legend.

Vi har haft den stora äran att ha Amanda hos oss under en sisådär 5 månaders tid. Hon har briljerat med sina färdigheter och framförallt har hon charmat oss alla med sina fina egenskaper och sin fantastiska personlighet. Vi tänkte att Amanda själv skulle få berätta om sin upplevelse och hur det har varit att lämna skolmiljön för ett hektiskt byråliv.

 

Amandas praktikberättelse:

Min praktikplats på Addemotion 2.0 har varit allt jag hoppats på och lite till. Jag har nog lärt mig mer än vad jag själv är medveten om. Jag hamnade här då jag som student på Malmö Högskola lärde känna Hans Nelsons dotter Rebecka Nelson som studerar sista året med mig på programmet Visuell Kommunikation. När det var dags att söka praktik fick jag nys om Addemotion genom Rebecka och blev genast intresserad. Därefter tog jag kontakt med Hans och Jan Abrahamsson och fick komma på en intervju.

Min praktikperiod startade den 7e augusti och pendlingen hit från Malmö kändes alltid helt självklar och oproblematiskt för mig. Från dag ett har jag alltid känt mig sedd och uppskattad vilket jag inte upplevt i arbetssammanhang innan. Detta motiverade mig hela tiden att göra mitt bästa och engagera mig.

Ett av mina första uppdrag var att göra omvärldsanlyser, det vill säga titta på hur omvärlden ser ut kring en speciell produkt eller ett företag, deras sociala medier och konkurrenter osv. Jag förstår såhär i efterhand att omvärldskännedomen är en viktig grund för ett projekt och för att kunna ta det och dess strategi steget längre.

Jag fick allt mer ansvar av Hans och Jan inom olika uppdrag tillsammans med Elin Pira (copywriter) och Amanda Stiverius (art director), vilket har varit något av det bästa under min praktik. Som praktikant fick jag jag vara med från början till slut i den kreativa processen och fick dessutom delta i möten med kunder. Mina uppgifter har varit inom ett brett spann mellan fotografi och grafisk formgivning.

Bara att få lära känna denna byrån och dess familjära anda har varit en sådan givande och rolig upplevelse och jag upplever verkligen att vi har inspirerat, lärt och lyssnat på varandra.

Jag är oerhört tacksam för att jag har fått vara en del av denna byrå och har aldrig känt mig så taggad på att börja min karriär inom denna branschen som nu.